Gast worden

Er is weinig uitstroom uit de Kraaipanwoningen. En het is niet te voorspellen wanneer een bewoner zal gaan uitstromen. Voor buurtbewoners die tot dezelfde doelgroep behoren (verhoogde kwetsbaarheid voor psychose) is daarom de constructie ‘gast van de Kraaipan Oase’ in het leven geroepen. Deze gasten kunnen gebruik maken van alles wat in en vanuit de gemeenschappelijke ruimte wordt aangeboden. Ook kunnen zij worden begeleid door het team persoonlijke begeleiding van de Kraaipan Oase. Hiermee vervult de Kraaipan Oase ook een wijkfunctie.

In ruil hiervoor betalen de gasten € 30 per maand. Dat is hetzelfde bedrag dat ook de Kraaipanbewoners bovenop hun huur betalen om gebruik te kunnen maken van de gemeenschappelijke ruimte en het activiteitenaanbod.

Gasten komen eerst twee maanden op proef. Als er over en weer een klik is tussen de nieuwe gast en de bewoners dan kan men voor onbepaalde tijd gast worden. Tijdens de proefperiode hoeft de € 30 per maand nog niet te worden betaald.

Gasten doorlopen dezelfde intakeprocedure als de bewoners: naast een formeel intakegesprek door het team persoonlijk begeleiders maakt een gesprek met een vertegenwoordiging van de bewoners en de familie deel uit van de toelating.

Helaas is ook het aantal gasten beperkt. Eenvoudigweg omdat de community met haar gemeenschappelijke ruimte niet onbeperkt nieuwe mensen kan opnemen. Daarom is er soms een stop op het aannemen van nieuwe gasten.

Beantwoord je aan de hierboven beschreven uitgangspunten en zou je gast willen worden, stuur dan een mailtje naar info@kraaipanoase.nl.