Hoe kom je aan een woning

Mensen die in aanmerking komen voor een woning en persoonlijke begeleiding van het team van de Kraaipan Oase worden doorverwezen door hun behandelaren.

De Stichting Wonen Ypsilon Amsterdam (SWYA) is de formele (intermediaire) verhuurder van de woningen die zij huurt van 4 Amsterdamse woningcorporaties (YmereRochdaleStadgenoot en Eigen Haard) en van de gemeenschappelijke ruimte. SWYA is gelieerd aan Ypsilon Amsterdam, onderdeel van de landelijke vereniging MIND Ypsilon van 6.000 familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose.

Naast een formeel intakegesprek door het team persoonlijk begeleiders maakt een gesprek met een vertegenwoordiging van de bewoners en de familie deel uit van de toelating.

Omdat alle woningen bewoond zijn en er weinig bewoners uitstromen, komt er bijna nooit een woning beschikbaar voor nieuwe bewoners. Bij belangstelling voor een woning in een dergelijke woonvoorziening kan wel contact worden opgenomen met het bestuur die belangstellenden vaak kan doorverwijzen.

Om meer woonvoorzieningen, gemodelleerd naar de Kraaipan Oase, mogelijk te maken is Caring Communities opgericht, een initiatief van de Stichting Woonvoorzieningen Ambulant Plus. De eerste woonvoorziening in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam-Noord voor 30 bewoners wordt eind 2025 opgeleverd. Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe woonvoorziening. En klik hier voor een filmpje van Stadgenoot over een informatiebijeenkomst op 1 juli 2021.