Begeleiding en behandeling

De bewoners krijgen persoonlijke begeleiding door een team van 5 vaste medewerkers. De Stichting Kraaipan Oase heeft hiervoor een overeenkomst met Cordaan (zorginstelling in de regio Amsterdam). Deze persoonlijk begeleiders spelen een belangrijke rol in het welzijn van de bewoners. Ze hebben regelmatig persoonlijk contact met iedereen en begeleiden, indien nodig, onder andere bij het voeren van een huishouden, het beheren van de financiën, het werken aan een gezonde leefstijl, het vinden van werk, etc. Waar nodig wordt doorverwezen.
Daarnaast zijn de persoonlijk begeleiders van maandag t/m zaterdag vaak aanwezig in de gemeenschappelijke ruimte voor praktische hulp, een praatje of een vraag, maar ook om te begeleiden bij activiteiten die daar plaatsvinden.

Individuele behandeling gebeurt door erkende ggz-instellingen als: Arkin/MentrumGGZ inGeestCentrum de Brouwerij of het AMC. Elke bewoner kiest de instelling die het beste bij hem of haar past en sluit daarmee zelf een behandelcontract af. Met deze organisaties wordt door de persoonlijk begeleiders contact onderhouden.
Het komt ook voor dat bewoners van de specialistische ggz worden terugverwezen naar de basis-ggz en dan worden ze begeleid door hun eigen huisarts. Hiermee houden de persoonlijk begeleiders waar nodig eveneens contact.

Samenwerking

De kraaipanoase werkt samen met diverse instellingen in Amsterdam